Om deze website goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Bekijk hier het cookiebeleid
Top producten vragen om top support

Bij DIMMbizz beseffen we dat een goede Support aan onze klanten van groot belang is voor het efficiƫnt kunnen werken. In veel gevallen zijn onze producten een belangrijk onderdeel van de dagelijkse operatie.

Onze relaties kunnen gebruik maken van onze speciale Websupport applicatie. Hier heeft men de mogelijkheid om 'Cases' aan te maken en de opvolging hiervan in te zien. Men wordt automatisch op de hoogte gehouden van eventuele wijzigingen in de status van een 'Case' per e-mail.

Daarnaast gebruikt DIMMbizz een speciale applicatie om klanten op afstand te kunnen ondersteunen. Hiermee kunnen onze medewerkers inloggen op de PC van de klant en meekijken of zelf wijzigingen doorvoeren.

Deze en diverse ander middelen helpen ons om u te helpen!
Optimale ondersteuning door DIMMbizz

Om onze klanten optimaal van dienst te zijn maken wij gebruik van een speciaal programma. Om dit programma te starten gaat u als volgt te werk:

Stap 1
Klik op de afbeelding rechts. Vervolgens krijgt u een scherm te zien. Kies hier voor Run / Uitvoeren

Stap 2
U krijg nogmaals een scherm te zien. Kies hier wederom voor Run / Uitvoeren

Stap 3
Een scherm opent zich. Geef onze medewerker de getoonde ID en Password door.


DIMMbizz WebSupport

Om toegang te krijgen tot DIMMbizz WebSupport klikt u op de hiernaast gegeven icoon. Onze WebSupport applicatie bestaat uit een Wiki met informatie over onze producten, handleidingen en een Case Management Systeem. Hiermee bestaat de mogelijkheid om zogenaamde 'Cases' aan te melden en te volgen.
Wij zetten ons graag in voor u!